Столична община ще изплати 5000лв. на жена, нападната от кучета

Столична община трябва да изплати на Веска Дончева 5000лв. обезщетение заради бездомни кучета, които миналата година я нападнаха и нахапаха жестоко. 76-годишната жена е получила множество наранявания, разкъсно-контузни рани, повърхностни наранявания

2010-10-19 23:13:21
Столична община ще изплати 5000лв. на жена, нападната от кучета
Столична община трябва да изплати на Веска Дончева 5000лв. обезщетение заради бездомни кучета, които миналата година я нападнаха и нахапаха жестоко. 76-годишната жена е получила множество наранявания, разкъсно-контузни рани, повърхностни наранявания и охлузвания, кръвонасядания и парализа на два пръста на левия крак.

Пенсионерката живее в Русе, но миналото лято е била на гости в столицата, когато се е разиграл неприятният инцидент. Донка била нападната от четири кучета рано сутринта в кв. "Славия".

Магистратите са на мнение, че "налице е трайно незаконосъобразно бездействие от страна на кмета на Столична община". От Столична община обаче са оспорили иска с мотивите, че те не осъществяват пряко действията по улавянето и изолирането на бездомните кучета, това е задача на "Екоравновесие". От общината твърдят, че жената е имала предишни заболявания и нейните наранявания може да не са от кучетата, а от падането, когато те са я съборили.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Общината трябва да покрие разноските по делото. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия